Samenwerkingen

De Beweegcentrale

De Beweegcentrale is gevestigd in Dordrecht in het voormalig elektriciteit verdeelstation KV13 wat omgetoverd is in een nieuw gezondheidscentrum. De beweegcentrale bestaat uit drie disciplines; orthopedische hulpmiddelen, podotherapie en medisch pedicure.

De missie van de beweegcentrale is om iedereen goed en pijnloos te kunnen laten bewegen en samen als team te werken aan een goed klachtherstel.

Onze orthopedisch technoloog, Alice van Sprang, is elke dinsdagmiddag aanwezig van 13:00 uur tot 17:00 uur en elke donderdagochtend van 07:30 uur tot 12:00 uur voor het aanmeten van orthopedische hulpmiddelen en steunkousen.

Adres:
Oranjelaan 11
3311 DH Dordrecht
T: 078-205 5040
E: info@debeweegcentrale.nl
w: www.debeweegcentrale.nl

Hand en Pols Behandelcentrum Flakkee

Eind 2019 zijn we een samenwerking gestart in Dirksland op het gebied van handtherapie onder de noemer Hand en Pols Behandelcentrum Flakkee. De samenwerking bestaat uit:

  • Fysiotherapie van den Berg; handtherapeut Mirjam van Dijk
  • Ergotherapie Oostflakkee; Ellen van Rossum
  • Centrum Orthopedie Rotterdam; Orthopedisch technoloog Robert-Jan Gebuis

Handtherapie heeft betrekking op de arm, pols en hand en verbetert de functionaliteit bij aandoeningen en klachten zoals: tenniselleboog, mallet finger, dupuytren, triggerfinger, peesproblematiek, carpaal tunnel syndroom (CTS), en artroseklachten. Maar ook na een trauma zoals een polsbreuk of snijletsels kan handtherapie een grote meerwaarde hebben.

Een behandeling vraagt vaak om een gecombineerde aanpak wat binnen ons behandelcentrum mogelijk is. De handtherapeut voert verrichtingen, oefentherapie en functionele training uit. Een tijdelijke spalk kan hierbij noodzakelijk zijn. Deze wordt gemaakt en geleverd door de ergotherapeut. Naast de tijdelijke spalk adviseert en begeleidt de ergotherapeut het omgaan met belasting en belastbaarheid.

Onze orthopedisch technoloog Robert-Jan Gebuis komt in beeld wanneer een definitieve spalk voor de behandeling nodig is en aangemeten moet worden. Waar mogelijk maakt hij gebruik van moderne technieken, zoals 3D scannen en printen. Hierdoor wordt er met minimale belasting voor de patiënt een duurzaam perfect passende spalk op maat gemaakt.

Adres:
Vroonweg 10
3247 CG Dirksland
T: 0187-203 040

Ton van Loon

Ton van Loon

2021 zijn we een intensieve samenwerking aangegaan met Ton van Loon in Oudewater. Op deze locatie kunnen we u alles aanbieden op het gebied van voeten.

  • Echografie van voet en enkel
  • Podologische steunzolen
  • Orthopedische voorziening aan confectieschoenen
  • Semi orthopedische schoenen
  • Volledig op maat gemaakte schoenen
  • Voetverzorging

Onze orthopedisch schoenmaker, Peter Bloem, is elke vrijdag aanwezig voor het aanmeten van orthopedisch schoenen en orthopedische aanpassingen.

Adres:
Elzenweg 1
3421 TT Oudewater
T: 0348-567 877
W: www.tonvanloon.nl