OSB – Semi Orthopedische Schoenen

Semi orthopedische schoenen, ook wel OSB genoemd, worden doorgaans geadviseerd bij minder complexe voetproblemen. Deze voorziening mag voorgeschreven worden door een medisch specialist. Denk hierbij aan een revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog.

Volledig op maat gemaakte schoenen zijn meestal niet nodig en reguliere confectieschoenen zijn niet toereikend genoeg. Onze orthopedische schoentechnicus beoordeelt tijdens maatname welke specifieke aanpassingen aan de schoenen nodig zijn. Dit kan extra ruimte zijn voor op maat gemaakte steunzolen, ruimte voor uw tenen en bijvoorbeeld een afwikkeling welke direct onder de schoenen is geplaatst.

Intake – aanmeten

De schoenen worden aangemeten aan de hand van uw voetmaten en er wordt een footscan uitgevoerd waarbij er gekeken wordt naar de stand van uw voeten en uw looppatroon. Op basis van deze informatie zullen we steunzolen op maat worden gemaakt voor in uw semi orthopedische schoenen. Als laatste kunt u zelf een model selecteren uit ons assortiment.

Levertijd

De levertijd bedraagt gemiddeld vier werken. Hiermee voldoen wij aan de eis, maximaal 6 weken, zoals gesteld door de Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH).