OSA – orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen, ook wel OSA genoemd, zijn volledig op maat gemaakte schoenen. Deze schoenen zijn bedoeld voor het oplossen en / of verlichten van voetproblemen.

Intake – aanmeten

Onze aanmeetafspraak begint met een intake. Tijdens de intake wordt er, naar aanleiding van andere andere de verwijzing van de medisch specialist, een schoenconcept bepaald. We nemen de maten van uw voeten op en maken gipsafdrukken of een 3D scan van uw voeten, zodat we individuele leesten kunnen produceren en doorzichtige passchoenen kunnen maken.

Vervolgafspraak

Een vervolgafspraak vindt twee weken later plaats. Tijdens deze afspraak passen we de doorzichtige passchoenen en waar nodig noteren we met stift correcties. Enkel bij specifieke voetproblemen maken we een afspraak voor een proefpassing twee weken later. Tijdens de proefpassing wordt het lopen beoordeeld.

Dit is ook het moment dat we samen kijken naar het model schoen wat het beste bij u past en wordt de kleur bepaald.

Catalogus

Wilt u alvast inspiratie op doen met betrekking tot het model schoenen? Bekijk dan de catalogus hieronder of bezoek de website van Looxz

Staat het gewenste model er niet tussen? Neem dan een voorbeeld mee naar uw afspraak. Onze orthopedisch schoentechnicus zal samen met u de mogelijkheden bespreken.


Levertijd

U moet rekening houden met ongeveer vijf weken na de pasfase(s) voordat de schoenen volledig zijn afgewerkt en we een afleverafspraak kunnen inplannen.

De levertijd van orthopedische schoenen vanaf het aanmeetmoment is gemiddeld minder dan negen weken. Hiermee voldoen wij aan de eis, maximaal 12 weken voor volwassenen en 10 weken voor kinderen, zoals gesteld door de Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH).