Splints

Een splint zorgt ervoor dat gewrichten, met name handen en vingers, worden ondersteund. Door deze ondersteuning wordt de beweging beperkt en worden pijnklachten en achteruitgang voorkomen.

Met name bij artrose, reuma en hypermobiliteit wordt een splint geadviseerd. Bij hypermobiliteit kunnen pezen en banden hun steunende functie niet goed vervullen, waardoor gewrichten overbeweeglijk en instabiel worden.

Materiaal

Zilver

Bijna al onze splints zijn gemaakt van zilver, ook wel silversplints genoemd. Veel mensen zien het als een “functioneel” sieraad. Daarnaast is het een duurzaam en hypoallergeen product, wat inhoudt dat iemand er zelden een allergische reactie van krijgt. Het zilver is zowel in hoogglans als mat verkrijgbaar.

Kunststof

Sinds 2019 leveren wij swanneck-ringen in zowel zilver als kunststof (nylon). De kunststof ringen hebben dezelfde basisfunctionaliteit als de zilver ringen. De materialen verschillen echter in uitstraling en flexibiliteit. Het kunststof is flexibeler waardoor overstrekking minder plotseling wordt geremd. Dit kan prettiger zijn voor een hele gevoelige huid. De kunststof ringen zijn beschikbaar in mat beige, lichtgrijs, donkergrijs en zwart.

Momenteel is alleen de swanneck-ring beschikbaar in beide materialen. Het assortiment kunststof vingerorthesen zal de komende maanden worden uitgebreid. Wilt u meer informatie ontvangen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met één van onze vestigingen.

Aanmeten

Er zijn diverse manieren om de maten op te meten. Wanneer u in aanmerking komt voor een vingersplint, wordt de maat gemeten door middel van een speciale ringenset.

Andere silversplints worden vaak opgemeten door een combinatie van ringmaten, pols- en hand maten, een gipsmodel, tekeningen of foto’s.

Levertijd

De levertijd is ongeveer drie werkweken, afhankelijk van het model. Hoe gecompliceerder het model, hoe langer de levertijd zal zijn.

Vergoeding

Orthopedische hulpmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering, wanneer er sprake is van een chronische aandoening en een verwijzing van de medisch specialist aanwezig is. In enkele gevallen betaalt het ziekenhuis de rekening. Er kan sprake zijn van eventuele wettelijke eigen bijdrage of eigen risico. Klik hier voor meer informatie.