Pols-handorthese

Een pols- handorthese/brace is een orthopedisch hulpmiddel dat uw pols, hand en/of uw duim ondersteunt, stabiliseert of corrigeert. De orthese kan ingezet worden voor meerdere doelen, namelijk:

  • Ervoor zorgen dat uw pols- hand de nodige rust krijgt, doordat de orthese de beweging van uw pols- hand beperkt / immobiliseert.
  • Ervoor zorgen dat u minder pijn ervaart wanneer u actief bent.

Afhankelijk van de indicatie die op de verwijzing staat, meet onze orthopedisch adviseur de meest geschikte orthese aan. Dit kan zowel een confectieartikel zijn of, wanneer nodig, een maatwerk product.

Confectie

Een confectie pols- handorthese is van stof, wordt in de fabriek is geproduceerd en is beschikbaar in standaard maten. Wij meten de orthese aan door een aantal omtrekmaten van uw pols, hand en eventueel uw duim op te meten.

Levertijd

Wij hebben confectie pols- handorthesen op voorraad. Wanneer uw maat niet meer aanwezig is, wordt er een afleverafspraak met u gepland voor twee weken later.

Maatwerk

De maatvoering en vorm van uw pols en hand wordt genomen door middel van een 3D scan. Dit biedt de volgende voordelen ten opzichte van een gipsafdruk:

  • Tijdsbesparend;
  • Minder belastend;
  • Schoner.

Wanneer uw hand niet zonder hulp in de juiste positie gebracht kan worden, kan er besloten worden om te gipsen in plaats van te scannen.

3D scan

Wij maken voor onze maatwerk pols- handorthese meestal gebruik van erkoflex en flexibel printmateriaal. De keuze voor wel of niet 3D printen wordt, in overleg, door de orthopedisch adviseur gemaakt. Beide materialen zijn in diverse kleuren beschikbaar en kunnen tegen water.

Levertijd

Wij zullen, na maatname, met u een afleverafspraak inplannen welke doorgaans 2 à 3 werkweken later is.

Vergoeding

Orthopedische hulpmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering, wanneer er sprake is van een chronische aandoening en een verwijzing van de medisch specialist aanwezig is. In enkele gevallen betaalt het ziekenhuis de rekening.

Er kan sprake zijn van eventuele wettelijke eigen bijdrage of eigen risico. Klik hier voor meer informatie.