Korset

Een korset is een hulpmiddel dat wordt gedragen om de romp en dient ter ondersteuning, correctie of stabilisering van de rug.

Wij bieden zowel confectie als maatwerk aan. Dit hangt af van de medische indicatie of anatomische vorm van het lichaam.

Confectie

Een confectie korset wordt in de fabriek geproduceerd en is beschikbaar in standaard maten. Wij meten het aan door de omvang van de romp te meten over een dun hemd of op de blote huid.

Levertijd

Wij hebben confectie artikelen op voorraad. Wanneer uw maat niet aanwezig is, wordt er een afleverafspraak met u gepland voor twee weken later.

Maatwerk

Voor een maatwerk korset meten we verschillende omvangs- en hoogte maten. Vervolgens kijken we aan welke functies en doelen het moet voldoen. Hierbij houden we rekening met de medische indicatie en wensen.

Pasfase

Twee weken na maatname, vindt er een pasfase plaats. Tijdens deze afspraak is het korset nog niet afgewerkt. We kijken of het goed aansluit, of de lengte juist is en de baleinen worden, wanneer aanwezig, aan gebogen.  Eventuele wijzigingen worden genoteerd, zodat deze doorgevoerd kunnen worden tijdens de afwerking.

Levertijd

Het definitieve korset kan twee weken later, na passing, op afspraak worden geleverd.

Vergoeding

Orthopedische hulpmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering, wanneer er sprake is van een chronische aandoening en een verwijzing van de medisch specialist aanwezig is. In enkele gevallen betaalt het ziekenhuis de rekening.

Er kan sprake zijn van eventuele wettelijke eigen bijdrage of eigen risico. Klik hier voor meer informatie.

Tips

  • Wij adviseren u het korset liggend aan te trekken i.v.m. stabiliteit en val gevaar.
  • In verband met hygiëne, en om zweten te voorkomen, kunt u het beste een katoenen nauwsluitende hemd onder uw korset dragen.
  • Wij raden aan een onderbroek over het korset te dragen in verband met toiletbezoeken.
  • Wanneer u ziet dat het korset schoongemaakt moet worden kunt u deze met de hand wassen. Het drogen kan vrij lang duren. Om het drogen te versnellen, kunt u het korset in een handdoek wikkelen en daarna laten drogen op een droogrek. Door de droogtijd moet u zorgvuldig een geschikt moment kiezen om het te wassen.